Technologický gigant Apple se snaží upevnit svou pozici v konkurenčním prostředí umělé inteligence. Ačkoli na trhu AI figuruje poněkud později než Google či OpenAI, společnost dělá významné kroky vpřed, zejména ve vývoji svých jazykových modelů. V nedávných měsících se Apple soustředil na získání licencovaných obrazových dat z různých platforem. Kroky společnosti Apple nám naznačují, že nehodlá ztratit odhodlání v AI závodu.

Po partnerství se společností Shutterstock, které Apple poskytlo přístup k obrovské databázi obrázků, nyní společnost směřuje k Photobucket s jeho rozsáhlou knihovnou fotografií a videí. Apple tak chce nejen posílit své AI modely, ale také zlepšit schopnost provádět změny v obrazech na základě příkazů v přirozeném jazyce. Výsledkem by tak mohlo být zlepšení interakce s uživatelským rozhraním na iPhonech a dalších produktech Apple s operačním systém iOS.

Inovace v oblasti AI od Apple zahrnuje vývoj modelů, které umožňují editaci, manipulaci a animaci obrázků pomocí příkazů přirozeného jazyka Úsilí společnosti by mohlo změnit způsob, jakým pracuje s našimi zařízeními, a posílit Siri jako klíčový prvek v nadcházejících aktualizacích.

Očekává se, že příští velká aktualizace iOS 18 bude významně ovlivněna těmito AI pokroky, s plány na integraci pokročilých AI funkcí přímo do systému.