Společnost Advanced Semiconductor Engineering byla podle posledních informací vybrána společností Apple k dodávce dvou systémových čipů (SiP) pro chystané modely iPhone 16. Čipy budou integrovat nové kapacitní tlačítka, které nahradí současná mechanická tlačítka pro ovládání hlasitosti a zapínání, a rozšíří tak funkčnost těchto ovládacích prvků.

V minulém roce Apple u modelů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nahradil klasické vypínače novým 'Action' tlačítkem, které přineslo uživatelům nejen možnost vypínání zařízení, ale také řadu dalších funkcí závislých na způsobu interakce s tlačítkem. S nadcházejícími změnami u řady iPhone 16 plánuje Apple tuto funkcionalitu dále rozvíjet.

ASE, která obdržela objednávky pravděpodobně v milionových číslech, podle zpráv UDN rozšiřuje svou výrobní kapacitu v přípravě na masivní dodávky komponent ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Přestože se očekává, že Apple zaznamená pokles dodávek kvůli údajně nevýrazným novinkám u modelů iPhone 16, firma stále plánuje distribuovat miliony těchto zařízení, což vyžaduje od ASE značná rozšíření výrobních zařízení.