Americký technologický gigant Apple se chystá zavést větší displeje pro své chytré hodinky v nadcházející řadě Apple Watch Series 10. Mark Gurman z Bloombergu ve svém newsletteru Power On informoval, že nové modely budou mít displeje větší než kdykoliv předtím, přičemž jeden z modelů by mohl být velikostně srovnatelný s Apple Watch Ultra. Gurman také uvádí, že nová série hodinek bude tenčí.

Ačkoliv Apple pracuje na rozšíření zdravotních funkcí svých hodinek, některé z nich, jako monitorování vysokého krevního tlaku a detekce spánkové apnoe, pravděpodobně nebudou připraveny k uvedení v příštím vydání. Vývoj technologií pro tyto funkce narazil podle Gurmana na vážné problémy. Monitorování spánku by například vyžadovalo měření saturace kyslíku v krvi, což Apple momentálně nemůže nabídnout kvůli sporu o patenty.

Kromě toho bychom letos mohli vidět novou verzi Apple Watch SE s plastovým tělem místo hliníkového, což by mohlo mírně snížit vstupní cenu. Jak nové modely Apple Watch Series 10, tak příští generace Apple Watch Ultra obdrží nové čipy, které zvýší výkon hodinek.