Apple je jednou ze společností, která se aktivně snaží snížit svůj dopad na životní prostředí. Ať už jsou jeho motivace jakékoli, čísla, kterými se firma honosí, zní obdivuhodně. Podle slov pronesených na dnešní konferenci se blíží nulové uhlíkové stopě do roku 2030, jejíž dosažení si stanovila za cíl.

Z informací, které během eventu zazněly, společnost o 95 % snížila emise vznikající transportem jejích produktů. Veškeré kanceláře, obchody i datacentra Applu pohání čistá energie ze 100 %. Mezitím firma rovněž investuje do uhlíkové kompenzace zakládáním lesů v Brazílii a Paraguayi.

U uhlíku to ale nekončí. 100 % hliníku v MacBoocích je recyklovaných a z recyklovaných zdrojů také pochází stále větší podíly dalších materiálů. Vůbec poprvé se do baterie Apple Watch podívá ze 100 % recyklovaný kobalt. Nové Apple Watch budou rovněž plně uhlíkově neutrální, což indikuje nové označení balení.

K eliminaci emisí se zavázali i dodavatelé Applu. Uvidíme tak, zda společnost svůj slib nulové stopy do roku 2030 dodrží.