Apple Vision Pro se chystá na svůj mezinárodní debut krátce po očekávané události WWDC 2024, která se uskuteční již 10. června. Pokročilý headset pro virtuální a smíšenou realitu, přestože získal uznání od kritiků, si mezi americkými spotřebiteli dosud nenašel pevné místo. Společnost Apple proto doufá, že uvedení Vision Pro v sedmi nových regionech pomůže zlepšit prodeje a kompenzovat klesající poptávku na domácím trhu.

Podle analytika Ming-Chi Kua se očekává, že Apple dodá mezi 400 000 až 450 000 jednotkami Vision Pro v roce 2024. Zmíněná čísla naznačují, že zatím nedochází k očekávanému nárůstu poptávky. Kuo však nezvýšil své odhady a neočekává výrazné zlepšení prodejů v USA. Na druhé straně, uvedení zařízení na zahraniční trhy by mohlo přinést pozitivní změnu.

Mark Gurman ze zpravodajského portálu Bloomberg například uvádí, že Vision Pro by mohl zaznamenat větší úspěch v zemích, kde je virtuální realita populárnější, například v Japonsku. Apple tímto krokem cílí na regiony, kde může najít širší spotřebitelskou základnu a zlepšit své tržby.