Apple Vision Pro, headset společnosti Apple pro rozšířenou realitu, nyní demonstrovala svou praktickou aplikaci ve zdravotnictví. V Brazílii použil ortopedický chirurg Dr. Bruno Gobbato tento headset k provedení operace pacienta trpícího trhlinou způsobený opotřebením šlachové tkáně v rameni.

Dr. Gobbato, který má zkušenosti s používáním podobných technologií, jako je Microsoft HoloLens, sdílel své zkušenosti s Vision Pro. Během operace mu headset poskytoval přístup k různým zobrazením, včetně poznámek, rentgenových snímků a živých kamerových záběrů, což mu umožnilo mít přehled o potřebných informacích přímo ve svém zorném poli.

Video, které doktor zveřejnil na YouTube, ukazuje, jak Vision Pro zefektivnilo průběh operace tím, že nahradilo množství tradičního vybavení v operační místnosti. Operace byla úspěšná a headset byl oceněn jako „revoluční“ v možnostech jejich praktického využití.

Kromě zdravotnictví mají headset Vision Pro širokou škálu dalších potenciálních aplikací, které přesahují běžnou mediální spotřebu a každodenní úkoly.