Americký technologický gigant Apple oznámil uvedení Final Cut Pro pro iPad 2 a nové aplikace Final Cut Camera. Aplikace byla původně představena během květnového eventu společnosti a nyní jsou doplněny o aktualizace pro verzi pro Mac.

Nová verze pro iPad využívá schopnosti nejnovějšího iPadu Pro s čipem M4, který podle Apple nabízí až dvojnásobně rychlejší renderování a podporuje až čtyřikrát více stop ProRes RAW ve srovnání s čipem M1.

Final Cut Pro pro iPad 2 přináší novou funkci „Live Multicam“, která umožňuje bezdrátové připojení a náhled až čtyř kamer současně. Uživatelé mají k dispozici režisérský pohled na každou kameru a mohou ručně ovládat jejich nastavení prostřednictvím nové aplikace Final Cut Camera.

Aplikace rovněž umožňuje propojit více iPhone nebo iPade, přičemž Final Cut Pro automaticky přenáší a synchronizuje každý úhel záběru Live Multicam, což umožňuje plynulý přechod od produkce k následné editaci. Final Cut Pro pro iPad 2 dále nově umožňuje uživatelům pracovat na projektech uložených na externích zařízeních, což usnadňuje správu souborů a uvolňuje interní úložiště.