S cenou 16 490 Kč nelze považovat nová sluchátka Apple AirPods Max zrovna za lidová. Pokud se vám částka zdá vysoká, radíme počkat. Nikoliv na slevu, ale na levnější model. Podle známého insidera, který vystupuje na Twitteru pod přezdívkou LeaksApplePro, se už v Cupertinu pracuje na levnější verzi circumaurálních sluchátek.

Nová sluchátka by se od AirPods Max měla lišit především použitými materiály. Místo anodizovaného hliníku bude k výrobě mušlí použit plast a stejný materiál nahradí i kostru z nerezové oceli. Nová sluchátka by tak měla být výrazně lehčí než 384 gramů vážící originál. AirPods Max se řadí mezi vůbec nejtěžší sluchátka ve své třídě.

Cena by měla klesnout o více než 6 tisíc korun. Levnější verze by měla stát 8 999 Kč včetně DPH, což odpovídá ceně populárních ANC sluchátek od Sony a Bose. Zatím není jasné, zda se úspora projeví jen na použitých materiálech, nebo i na kvalitě zvuku či funkcích. Zachová Apple všechny funkce AirPods Pro nebo levnější variantu o některé z nich ochudí? Otazník také visí nad datem uvedení do prodeje.