S blížícím se uvedením iPhone 16 Apple připravuje řadu novinek pro své zařízení, včetně zásadního redesignu Apple Watch X.Očekává se totiž, že Apple Watch X projdou výrazným redesignem, který bude odpovídat desetiletému výročí od uvedení prvních Apple Watch na trh.

Podle nejnovějších informací by nové Apple Watch X měly přinést větší displej, a to díky tenčím rámečkům. Zdroje uvádějí, že hodinky budou k dispozici ve dvou nových velikostech, 42 mm a 46 mm, což znamená mírný nárůst oproti předchozím modelům. Na rozdíl od modelu Apple Watch Ultra si však zachovají zakřivený displej, což by mohlo oslovit uživatele, kteří preferují jemnější a elegantnější vzhled hodinek.

Jedním z hlavních prvků, který Apple hodlá přenést z modelu Ultra, je přepracování reproduktorů. Namísto klasického lineárního designu se Apple rozhodl pro mřížku s otvory, což nejen vylepší estetiku, ale i funkčnost. Hodinky budou také o něco tenčí než současné modely, přičemž jejich zaoblenější profil lépe zapadne do celkového designu řemínků.

Další zásadní změnou by měl být materiál. Podle informací od leakerů se Apple chystá zcela opustit tradiční nerezovou ocel a nahradit ji titaniovým provedením.