Apple se chystá aktualizovat své tablety iPad po téměř 18 měsících bez změn. Na nadcházející akci "Let Loose", která se bude konat 7. května, se očekává, že společnost představí nové modely iPad Pro s čipsety M3, nástupci současných modelů s čipsety M2. Podle nejnovějších informací by jednou z klíčových novinek měly být OLED displeje, které nabídnou bohatší barvy a hlubší černou.

Kromě nových displejů by měly být nové iPady tenčí díky použití OLED panelů místo LCD. 9to5Mac uvádí, že 11palcový model iPad Pro by měl být tenčí o 0,8 mm na 5,1 mm, zatímco 12,9palcový model by měl zhubnout o 1,5 mm na 5 mm. Rovněž se spekuluje o úzkých rámečcích, které by mohly být až o 15 procent tenčí než u předchozích modelů.

Další změny se týkají umístění kamery a možností nabíjení. Podle zvěstí by Apple mohl představit iPad Pro se zadní stranou ze skla, což by umožnilo nabíjení MagSafe, a také přesunout přední kameru na okraj zařízení, podobně jako u základního modelu iPadu z konce roku 2022. To by kameru umístilo do ideálnější pozice pro ty, kteří používají klávesnici Magic Keyboard.

Co se týče iPad Air, očekává se, že po více než dvou letech bez změn dostane upgrade na čipset M2, což ho odliší od Pro modelů a udrží jej jako vrcholnou nabídku ve střední třídě tabletů Apple. Spekuluje se i o novém 12,9palcovém modelu iPad Air, který by mohl nabídnout velkou obrazovku za přijatelnější cenu, i když by to mohlo jít trochu proti principu lehkosti a tenkosti tohoto modelu.