Technologický gigant Apple je na cestě k hledání dalšího průlomového produktu, který by mu umožnil udržet tržní dominance a otevřel nové příjmy, a to po opuštění myšlenky na vývoj vlastního elektromobilu. Společnost prozkoumává sektor osobní robotiky a uvažuje o vytvoření robotů, kteří by nevyžadovali lidský zásah.

Apple ještě ve velmi rané fázi zkoumá robotické technologie již pracuje na konceptu mobilního robota, který by dokázal následovat uživatele v domácnosti. Společnost rovněž experimentuje se stolním zařízením, jehož účelem je přenášet obrazovku pomocí robotického mechanismu, což by umožnilo imitaci pohybu hlavy a interakci s určitým členem skupiny, především pro zlepšení komunikace prostřednictvím videohovorů.

Kromě toho se Apple zabývá vývojem autonomní navigace pro tyto roboty, přičemž výzkum a vývoj vede interní tým společnosti zaměřený na domácí zařízení. Do týmu byl dokonce přijat inženýr, který dříve pracoval na projektu elektrických vozidel, nyní zastaveném.

Výzvou pro Apple je, že roboti nejsou tak nezbytní pro denní život jako telefony, a existují pochybnosti o tom, zda by spotřebitelé byli ochotni platit vysoké sumy za robotické produkty, které společnost vyvíjí. Diskuze mezi manažery o budoucnosti těchto projektů ještě neskončila.