Společnost Apple se v posledních letech snaží být co nejvíce samostatná. Ve svých nejnovějších počítačích už třeba nepoužívá čipy od Intelu, ale své vlastní. Nedávno také internetem kolovaly spekulace o vývoji vlastních displejů. Je zkrátka patrné, že se Apple snaží být co nejméně závislý na dodavatelích a nejraději by si vše potřebné obstaral sám.

To se má týkat i Wi-Fi čipu. Současným dodavatelem Applu je společnost Broadcom, nicméně v dohledné době by měl technologický gigant odstřihnout i ji a do svých zařízení prý začne dávat Wi-Fi čipy vlastní. Podle nejnovějších informací, s nimiž přichází známý analytik Ming-Chi Kuo, bychom si na ně ale měli ještě nějakou chvíli počkat.

Podle Kua nasvědčuje vícero faktorů tomu, že Apple dočasně pozastavil vývoj svého vlastního Wi-Fi čipu. Broadcom a jeho investoři si tak ještě na nějaký ten měsíc mohou oddechnout. Následující řada iPhonů by totiž měla stále ještě obdržet čipy od této kalifornské společnosti. Otázkou však stále zůstává, jak to bude u té přespříští. Asi vás navíc vůbec nepřekvapí, že přechod Applu na vlastní výrobu totiž může výrazně ohrozit byznys Broadcomu.

Apple v současné době také využívá čip pro 5G z dílny společnosti třetí strany, kterou je Qualcomm. I s ním by ale měl cupertinský gigant rozvázat spolupráci, protože se hodlá postarat sám i o tuto důležitou součástku.