Apple údajně plánuje zavést novou aplikaci nazvanou Passwords, která bude sloužit ke správě hesel přímo v nadcházejících verzích operačních systémů iPhone a Mac. Nová aplikace bude konkurovat již zavedeným správcům hesel, jako jsou 1Password a LastPass, které obvykle účtují měsíční poplatek za generování a ukládání jedinečných hesel.

Apple již nyní nabízí generování a ukládání hesel prostřednictvím iCloud Keychain, funkce, která synchronizuje hesla napříč všemi zařízeními Apple a také s Windows PC pomocí rozšíření prohlížeče. Nicméně hesla uložená v iCloud Keychain se nacházejí v aplikaci Nastavení, což může být někdy nepohodlné. Nová dedikovaná aplikace Passwords by měla tento problém vyřešit a nabídnout uživatelům jednodušší a intuitivnější způsob správy jejich hesel.

Stejně jako konkurenční aplikace, i Apple Passwords bude rozdělovat hesla do různých kategorií, jako jsou účty, WiFi sítě a Passkeys. Aplikace také umožní import hesel z konkurenčních aplikací a automatické vyplňování přihlašovacích údajů při přihlášení na webové stránky nebo do aplikací.