Apple nedávno představil čip M4 ve svých nejnovějších modelech iPad Pro a nyní se zdá, že společnost neztrácí čas s přípravou další vlny modelů MacBook Pro. Modely dorazí na trh ke konci roku 2024. Apple změnil svou strategii spuštění produktů v říjnu 2023, kdy byl uveden základní model MacBook Pro o velikosti 14 palců, následovaný dvěma výkonnějšími modely. Předpokládá se, že tento přístup bude opětovně aplikován.

Podle Rossa Younga, zakladatele a generálního ředitele firmy Display Supply Chain Consultants, by výroba displejů pro 14-palcové a 16-palcové modely MacBook Pro s čipem M4 měla začít ve třetím čtvrtletí roku 2024. To zároveň naznačuje uvedení na trh ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Pokud Apple dosáhne tohoto cíle, bude to nejkratší časový rozestup mezi spuštěními dvou řad MacBook Pro.

Apple dokázal vyvinout nový čip M4 pomocí druhé generace 3nm procesu od TSMC jen několik měsíců po uvedení čipu M3. Čip M4 je dostupný ve dvou konfiguracích: s 9jádrovým CPU, které zahrnuje tři výkonnostní a šest úsporných jader, a s vyšší verzí s 10 jádry, zahrnující čtyři výkonnostní a šest úsporných jader.