Apple se po nedávné akci Let Loose soustředí na rozšíření svého portfolia cenově dostupných tabletů, přičemž hlavní pozornost věnuje iPadu mini a základním modelům. Nejnovější zprávy naznačují, že iPad mini 7 s modernizovanými vnitřnostmi bude uveden na trh koncem tohoto roku. Apple rok neuvedl žádné nové iPady, což se negativně odrazilo na prodejích, a tento trend pravděpodobně přetrvá až do konference WWDC.

Podle Marka Gurmana se neočekává, že by iPad mini 7 byl uveden před koncem roku, což je důsledek několika faktorů, včetně absence výrazných a exkluzivních funkcí pro 'Pro' modely v rámci iPadOS. I přes výkonné vnitřnosti a OLED displej se iPad Pro stále potýká s nízkými prodeji. iPad mini však zůstává oblíbeným díky své kompaktní velikosti a modernímu designu. Poslední aktualizace této řady proběhla v roce 2021, kdy byl představen model s 8,3palcovým displejem a podporou Apple Pencil.

Nový iPad mini 7 by měl přinést několik vylepšení, včetně pokročilého 3nm čipu a možná i A17 Pro čipu, což by mělo zajistit lepší výkon a grafické schopnosti. Apple také pracuje na vyřešení problému s tzv. jelly-scrolling, který ovlivňoval starší modely, a měl by tak nabídnout plynulejší animace. Design zůstane pravděpodobně věrný současným modelům, ale mohou se objevit drobné úpravy. S novým iPadem 11 se očekává mírné zvýšení ceny.