Mark Gurman, redaktor serveru Bloomberg a pravděpodobně nejznámější insider se zaměřením na Apple, přichází s novými informacemi. Ty určitě potěší všechny náročnější uživatele, kteří vyhlíží letošní řadu iPadů Pro. Oznámeny by podle něj měly být už v řádu dní.

Gurman tvrdí, že bude odhalen 11palcový a 12,9palcový model. Zákazníky potěší čipem M2, kterým disponuje nejnovější MacBook Air. Procesor sice nenabízí takový skok ve výkonu jako tehdy M1, ale 20% nárůst rychlosti rozhodně není špatný.

Tyto dva špičkové modely ale nemají být jedinými iPady, jež Apple zanedlouho představí. V přípravě měl také být levnější model, který místo Lighting portu poskytne rozhraní USB-C. Pod kapotou tohoto tabletu se ale bude spíš nacházet čip A14.

Další novinkou by mohla být dokovací stanice, jejímž vytvořením chce Apple více zabrouzdat do odvětví chytré domácnosti. Provedení by se mělo podobat Pixel Tabletu, na který Google lákal fanoušky během nedávné akce. Apple údajně přinese tuto vychytávku v příštím roce.