Apple připravuje nový externí monitor s 27palcovým mini-LED panelem, tvrdí analytik Ross Young. Informace sdílel mezi své přední sledující na Twitteru, kteří jej pomocí funkce Super Followers finančně podporují. Young se původně domníval, že novinka bude představena v červenci na konferenci WWDC. Pak se mělo vydání odložit na říjen, nicméně ani v tomto měsíci se monitoru nedočkáme. Prý by měl dorazit až v prvním kvartálu roku 2023.

Zařízení by se mělo podobat současnému monitoru Apple Studio Display, který je také 27palcový, ale namísto mini-LED využívá technologii Retina. Nový monitor by měl podporovat technologii ProMotion, která umožňuje až 120Hz obnovovací frekvenci. Je tedy nepravděpodobné, že nadcházející monitor nahradí 32palcový Pro Display XDR, který se pyšní rozlišením 6K.

Pokud by nový monitor skutečně nabídl pokročilejší technologie, než jaké využívá Studio Display, tak máme očekávat i vyšší cenovku. V takovém případě by rozhodně nešlo o levnou hračku, jelikož za Studio Display chce Apple nejméně 42 990 Kč.