Technologická společnost Apple včera oznámila výkonný reproduktor HomePod druhé generace, který se chlubí novými inovacemi a pokročilým zvukem.

Oficiální stránky produktu se chlubí neuvěřitelnou kvalitou zvuku, vylepšenými funkcemi Siri a intuitivním zážitkem chytré domácnosti. Nový HomePod nabízí čtyřpalcový basový reproduktor spárovaný s pěti výškovými reproduktory a celkem pěti mikrofony.

Podle společnosti Apple dokáže reproduktor rozeznat, v jaké části místnosti je umístěn, a podle toho si následovně upravuje zvuk. Novinkou se u modelu druhé generace stává senzor vlhkosti a tepla. Reproduktor lze také propojit s ostatními reproduktory a vytvořit tak plnohodnotnou stereo sestavu. Samozřejmostí je také plná integrace s dalšími zařízeními od společnosti Apple.

HomePod druhé generace je možné objednat online na oficiálních internetových stránkách již nyní, a to za cenu 299 dolarů, tedy zhruba 6 600 korun v přepočtu. Dostupnost produktu byla stanovena na pátek 3. února. Je ale nutné poznamenat, že si jej mohou pořídit pouze zákazníci na vybraných trzích, mezi nimiž Česko zatím není. Na oficiální video z představení se můžete podívat níže.

Představení HomePod (2. generace)