Během konference WWDC představil Apple novou verzi Siri, která přináší významné vylepšení díky integraci pokročilých funkcí umělé inteligence. Siri nyní dokáže provádět širokou škálu úkolů jménem uživatele a pochopit mnohem komplexnější dotazy, což z ní dělá mnohem užitečnějšího asistenta než kdykoliv předtím.

Vylepšená verze Siri má lepší schopnosti rozpoznávání kontextu a přizpůsobení se individuálním potřebám uživatele. Například, Siri nyní může procházet fotky a vzpomínky ve vaší aplikaci Fotky na základě konkrétních požadavků, nebo vyhledat informace o očekávaném doručení ve vaší e-mailové aplikaci. To je podpořeno schopností provádět přes 100 různých akcí, které se automaticky přizpůsobí.

Kromě vylepšeného uživatelského rozhraní, Siri nyní nabízí možnost provádění úkolů za uživatele, jako je přidání adresy do kontaktů, úpravy fotografií nebo sdílení shrnutí poznámek e-mailem. Apple také představil funkci "type to Siri", která uživatelům umožňuje komunikovat s asistentem textově, což je ideální pro situace, kdy hlasové příkazy nejsou praktické nebo když uživatelé preferují psanou formu interakce.

Další inovace zahrnuje schopnost Siri odpovídat na otázky založené na informacích získaných z uživatelových zpráv a e-mailů, což umožňuje asistentovi například připomenout uživateli jeho rezervaci v restauraci nebo aktualizovat informace o letu.