Technologický gigant Apple podniká další krok ve vývoji svých iPhonů, tentokrát se zaměřením na inovativní technologii kamery umístěné pod displejem. To může vést k vydání prvního iPhonu, jehož celou přední stranu bude pokrývat displej. Čekat ale můžeme ještě dlouho.

Jednou z hlavních výzev při vývoji kamery pod displejem je nižší kvalita obrazu kvůli sníženému průchodu světla. Při řešení tohoto problému spolupracuje společnost Apple s dodavatelem LG Innotek na vývoji systému volně tvarovaných optických čoček, které mají snížit zkreslení a zlepšit intenzitu světla. Informoval o tom jihokorejský server The Elec.

Významným milníkem v této technologické cestě se očekává být model iPhone 17, plánovaný na rok 2025. V tomto modelu by měla být poprvé představena technologie Face ID integrovaná přímo pod panel. Dalším krokem v této evoluci designu by mohl být debut iPhonu s „celodisplejovým“ předkem v roce 2027 s modelem iPhone 19. Tento přelomový vývoj by představoval zásadní posun v designu a funkčnosti populárních amerických telefonů.