Apple nedávno oznámil pozastavení práce na druhé generaci svého prémiového headsetu Apple Vision Pro. Podle zprávy zveřejněné serverem The Information americký technologický gigant informoval alespoň jednoho dodavatele o pozastavení vývoje. Společnost místo toho směřuje své zdroje k vývoji cenově přístupnější verze, která má být uvedena na trh koncem roku 2025.

Apple se přitom původně zaměřil na dva modely v rámci řady Vision Pro, ale nyní se plány mění v důsledku slabšího zájmu o první verzi, která byla ceněna na 3 499 dolarů. I přes technologické přednosti před konkurencí se první model nepodařilo dostatečně prosadit na trhu. Podle odhadů se první generace prodá v rozmezí 800 000 až 850 000 kusů, což bylo považováno za úspěch vzhledem k ceně a zaměření produktu. Avšak nedávná aktualizace odhadů očekávaných prodejů na rok 2024 klesla na pouhých 450 000 kusů.

Plánovaný start prodeje nového Apple Vision Pro 2 byl stanoven na konec roku 2026, ale zprávy naznačují, že Apple nenašel způsob, jak snížit náklady na Vision Pro 2. Na druhou stranu, cenově dostupnější model by mohl nabídnout více flexibility, přičemž se spekuluje o cenách v rozmezí 1 500 až 2 500 amerických dolarů.