V digitálním věku, kde je bezpečnost online transakcí neustále pod drobnohledem, přichází technologický gigant Apple s včasnou inovací, která má potenciál zásadně změnit způsob, jakým uživatelé nakupují online. iOS 17.4 beta, očekávaná aktualizace systému pro jaro, přináší uživatelům Apple Cash novou funkci, kterou se stává možnost vytvoření virtuálního čísla karty.

Novinka je navržena tak, aby poskytovala nový bezpečnostní kód pro každou transakci, což výrazně zvyšuje ochranu uživatelů před potenciálním zneužitím. Virtuální číslo karty lze snadno využívat prostřednictvím funkce Autofill v Safari, což zjednodušuje proces nakupování na webech, kde Apple Pay není dostupný.

Před touto aktualizací bylo použití Apple Cash online omezené, protože služba neměla přidělené klasické číslo karty. Krok americké technologické společnosti tak rozšiřuje možnosti použití Apple Cash a přibližuje jej ke klasickým platebním kartám a možností placení u obchodníků.

Funkce virtuální karty, která je stále ve fázi beta testování v rámci iOS 17.4, slibuje učinit online nakupování s Apple Cash jednodušším a bezpečnějším. Zatím tedy pouze v USA.