Technologický gigant Apple zve vývojáře i fanoušky na svou nadcházející konferenci Worldwide Developers Conference (WWDC), která se uskuteční od 10. do 14. června tohoto roku. Letošní 35. ročník se otevře klíčovým projevem v Apple Parku v Cupertinu, zatímco zbytek akce bude probíhat digitálně, přístupný zdarma pro všechny vývojáře po celém světě.

Letošní WWDC by se měla zaměřit na softwarové novinky, avšak existuje očekávání, že společnost Apple představí novinky v oblasti umělé inteligence a aktualizace pro své operační systémy iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15 a watchOS 11. Spekuluje se i o možném představení druhé verze operačního systému visionOS pro nedávno uvedený headset Apple Vision Pro.

Přestože je WWDC primárně softwarová událost, Apple podle dostupných úniků možná překvapí i hardwarovými novinkami. Lze očekávat, že na scénu může vstoupit novinka v podobě Mac Mini s novým čipem M3, navazujíc na loňské představení produktů jako Vision Pro a MacBook Air s čipem M2.

Celou hlavní prezentaci bude možné sledovat přes aplikaci Apple Developer, webové stránky Apple i na YouTube kanálu společnosti.