Technologický gigant Apple provedl aktualizaci svých vývojářských směrnic, které nyní umožňují emulátory retro herních konzolí na App Store, včetně možnosti nabízet ke stažení hry.

Podle zprávy portálu 9to5Mac změna pravidel umožňuje vývojářům vytvářet a distribuovat emulátory her na tržišti Apple. Před touto aktualizací byl emulátorový software na App Store zakázán, ale vývojáři hledali alternativní způsoby, jak distribuovat své aplikace uživatelům iOS.

Nejnovější změna v pravidlech může ulehčit uživatelům instalaci emulátorů bez potřeby jailbreakingu nebo používání neoficiálních nástrojů pro sideloading a alternativních obchodů s aplikacemi. Apple však upozorňuje vývojáře, že jsou odpovědní za software nabízený v jejich aplikacích, včetně dodržování těchto směrnic a všech platných zákonů. To znamená, že emulátory s pirátskými hrami nebudou tolerovány.

Zatímco aktualizace směrnic Apple může být motivována evropskou regulací o digitálních trzích, zaměřenou na protikonkurenční praktiky velkých technologických firem, nové pravidlo pro emulátory platí pro vývojáře po celém světě.