Apple si obvykle své nadcházející produkty dobře hlídá, ale i jemu se čas od času nepodaří některou informaci udržet. Publikovaný dokument pro podporu zařízení odhalil jedno zatím nepředstavené, a i přesto, že jej společnost brzy stáhla se jeho obsah šíří internetem.

Dobře, nejde o konkrétní specifikace nové série iPhonů, nejspíš se k nim ale chystá u Apple zatím nevídaná nabíječka. Tu sice nenajdete v balení, jako první od společnosti ale nejspíš nabídne rovnou dva USB-C porty pro připojení vašich zařízení.

Nová nabíječka má mít sílu 35 W. Nabíjet byste tak mohli řadu kombinací zařízení; dva iPhony, iPhone a iPad, iPhone a Apple Watch či jednu z řady dalších. iPhone 13 Pro Max nabízí rychlonabíjení na 27 W, sedmá generace Apple Watch na 5 W. Dohromady tak tato zařízení nabíječkou nabijete obě plnou rychlostí.

Produkt může, ale nemusí, být představen. Nemáme jistotu, že jde opravdu o kousek, který firma plánuje dostat do produkce. I pokud se jej Apple vydat chystá, zatím netušíme, kdy by se tak mohlo stát. Rychlejší nabíjení by ale bylo dozajista uživateli vítáno.

Spekuluje se ještě, že by mohla být nabíječka stavěna na technologii GaN. Znamená to, že by místo běžného silikonu využívala nitrid galia, který má v mnoha ohledech lepší vlastnosti a umožňuje do menších rozměrů vměstnat větší nabíjecí výkon. Podobné už prodává třeba Ankor a mnoho dalších.

O využití technologie GaN se v dokumentu nepíše. O čem se zde ale už píše, je, že v balení nenajdete kabel z USB-C na Lightning, takže si jej budete muset obstarat sami.