Letošní generace iPhonů dorazí nejen ve znamení USB-C a nárůstu cen, ale také se konečně setkáme s novým procesorem od Applu určeným pro chytré telefony a tablety. Modely iPhone 15 Pro a Pro Max potěší své budoucí majitele čipsetem Apple A17 Bionic, který vyrábí tchajwanský gigant TSMC svým 3nm procesem. Někdy v příštím roce se poté očekává debut zařízení s dalším 3nm čipem, jímž bude Apple M3. Přestože v současné době nemáme na trhu žádný produkt s SoC A17 Bionic nebo M3, cupertinský gigant už měl zahájit práci na procesorech A19 Bionic a M5.

S tímto tvrzením přišel uživatel X vystupující pod jménem @_orangera1n a jako důkaz přiložil snímek zachycující vícero identifikátorů procesorů. Mezi těmito označeními, která Apple využívá pro interní účely, se mají nacházet čipy A19 Bionic, M5, M5 Pro, M5 Max a M5 Ultra.

Všechna tato SoC s nejvyšší pravděpodobností využijí 2nm výrobní proces TSMC, a jelikož má Apple s touto společností dobré vztahy, očekává se, že bude mezi prvními zákazníky, kteří z této nové průlomové technologie budou moct benefitovat. V praxi to znamená, že opět nabídne výkonné a maximálně efektivní čipy nové generace dřív než konkurence.

V technologickém světě se naprosto běžně děje, že jsou věci plánovány na roky dopředu, zejména u velkých společností, jako je právě Apple. Nicméně, stejně tak se často mění plány ze dne na den, a tudíž je vždy dobré brát předběžné úniky a drby s nadsázkou, neboť vždy existuje šance, že se ještě něco do vydání finálního produktu změní.