Po víkendu se opět vidíme u pondělního Stručně. Prodeje chytrých telefonů v roce 2021 vzrostly a Apple Music si tak trochu utahuje ze Spotify. Jak? To se dozvíte ve Stručně!

– Zavření všech záložek v internetovém prohlížeči je užitečná funkce do doby, než omylem zavřete tu důležitou. Google Chrome se vás proto v androidové aplikaci zeptá, zda karty opravdu chcete zavřít, aby k naštvání docházelo méně.

– Zpěvák Neil Young byl nespokojen, jelikož Spotify dovolilo Joe Roganovi vydávat svůj podcast, v němž šířil dezinformace týkající se vakcín proti nemoci COVID-19. Young tak chtěl, aby všechny jeho skladby ze Spotify zmizely, což se mu mimo jiné povedlo. Apple Music nyní tak trochu Spotify trolí, jelikož ve své aplikaci nadměrně propaguje Youngova alba a playlisty.

– Intel tvrdí, že si přeje hráčům každoročně dodat miliony grafických karet Arc.

– Rok 2021 byl úspěšný nejen pro počítače, ale i pro mobilní telefony. Od roku 2017 se počty dodávek neustále snižovaly, loni se však poprvé za delší dobu opět zvedly.

– Apple tento týden vydalo první betaverzi macOS Monterey 12.3, která přidává funkci Universal Control, jež umožňuje propojení více zařízení a jejich ovládání jen za pomoci jedné myši a klávesnice. Aktualizace zároveň připravuje systém na nové technologie, do nových Maců zřejmě přibyde podpora Ultra-wideband.

– Google rozšiřuje svou funkci Emoji Kitchen, která umožňuje posílat samolepky vytvořené kombinací dvou emotikonů. Čínský Nový rok je letos ve znamení tygra, a tak si můžeme udělat třeba samolepku tygřího krále nebo tygra se slunečními brýlemi. A ještě úsměvnější je tygří toustový chléb. Funkce je dostupná pro uživatele klávesnice Gboard

WhatsApp se možná dočká i aplikace pro iPady. Vedení totiž tvrdí, že by ji rádo zavedlo.

– YouTube Music ve svých mobilních aplikacích připravuje vylepšené přidávání skladeb do playlistů. Jedná se spíše o kosmetickou změnu, uživatelské rozhraní bude obohaceno například o náhledy playlistů a dočká se celkově modernějšího designu.