Cena bezdrátových sluchátek AirPods může připadat vysoká i některým zarytým fanouškům Applu. Ve hře je ale šance, že tato americká společnost připravuje i cenově dostupnější variantu, která bude prezentována jako taková „lite“ verze.

Podle renomovaného analytika Ming-Chi Kua by tato sluchátka mohla dorazit ve druhé polovině následujícího roku, nebo až v roce 2025, což by byl pro dychtivé zákazníky ten horší případ. Kuo je přesvědčen, že by Apple mohl levnějším AirPodům nastavit v USA cenovku 99 dolarů, což by představovalo 30dolarové snížení ceny oproti druhé generaci AirPods.

Kuo ve svém příspěvku rovněž zmiňuje, že bychom se ve stejném období měli dočkat i nové generace náhlavních sluchátek AirPods Max, která jsou určena hlavně náročnějším uživatelům.

Dříve byl Kuo přesvědčen, že letos začne Apple vydávat krabičky s portem USB-C. V současné době ale není úplně jasné, zda tomu tak bude. Maximálně to vypadá, že se Apple uchýlí k vydání krabiček samostatně a nové generace sluchátek přinese až v roce 2024.