Podle nejnovějších informací budou Apple Mapy v nadcházejícím operačním systému iOS 17 obohaceny o novou a vysoce užitečnou funkci - offline režim. Tato schopnost, kvůli které mnozí uživatelé dávali přednost aplikaci do konkurenčního Googlu, bude nyní konečně dostupná i pro majitele iPhonů.

Offline režim v Apple Mapy přijde s uvedením operačního systému iOS 17, jehož vydání je plánováno na podzim tohoto roku (informace o dostupnosti na konkrétních zařízeních jsme vám shrnuli zde). Díky tomu budou majitelé Apple zařízení moci s novou verzí mapy jednoduše stáhnout jakoukoli trasu nebo oblast před odjezdem na výlet podobně, jako je to možné u Google Maps.

Nicméně, Apple Mapy nezískají jen funkci offline režimu v rámci aktualizace operačního systému. Tato aplikace bude rovněž vylepšena o řadu dalších významných novinek. Před nedávnem jsme vám přinesli informace o tom, že nová verze aplikace nabídne možnost zobrazování obsahu na zamčené obrazovce (Apple to bohužel stále nepotvrdil) a také očekáváme lepší vizuální provedení map. Zajímavým přírůstkem Apple Map bude také zobrazení dobíjecích elektrostanic v okolí.