Apple Intelligence se stává stále výraznějším hráčem na poli umělé inteligence, přičemž společnost intenzivně zdokonaluje své AI modely v těsné spolupráci s vývojáři. Vývojáři mají nově k dispozici beta verze iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS 15.1 beta 2, které jim umožňují experimentovat s těmito nástroji na svých zařízeních.

Pro vývojáře, kteří chtějí testovat nové funkce, je instalace aktualizace snadná. Stačí mít Apple ID spojené s vývojářským účtem. Beta verze je optimalizována pro iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, které podporují plnou škálu funkcí Apple Intelligence. Starší modely iPhonů získají pouze základní vylepšení, ale i ty nabízejí užitečné nové nástroje.

Mezi nejzajímavějšími novinkami v iOS 18.1 beta 2 jsou nástroje, které výrazně zlepšují produktivitu a uživatelské prostředí. Patří sem pokročilé úpravy textu a nová funkce shrnutí textu v Safari. Siri nyní nabízí lepší kontextové porozumění a umožňuje hlubší integraci s ChatGPT, což usnadňuje složitější úkoly prostřednictvím hlasových příkazů.