Apple se chystá přivést revoluci do oblasti umělé inteligence s příchodem Apple Intelligence v říjnu tohoto roku. S nadcházejícími aktualizacemi iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS Sequoia 15.1 se nová AI stane součástí nejnovějších zařízení společnosti.

Jednou z prvních funkcí, které Apple představí, je Writing Tools, která umožní uživatelům přepisovat, opravovat nebo sumarizovat texty nejen v nativních aplikacích jako Mail, Notes nebo Pages, ale i ve třetích stranových aplikacích

Další atraktivní funkcí bude Memories, která uživatelům umožní snadno vytvářet videa v aplikaci Photos, kdy stačí zadat popis toho, co hledáte. Díky tomuto přirozenému vyhledávání fotek a videí běžným jazykem přichází nový způsob práce s multimédii.

Apple Intelligence přinese také nástroje pro záznam, přepis a shrnutí audia, kde AI po skončení hovoru automaticky vygeneruje shrnutí. Apple slibuje, že s touto technologií získá i Siri přirozenější schopnosti a bude více integrovaná do ekosystému. Siri bude schopna porozumět dotazům i v případě, že uživatel zaváhá nebo zakoktá, a dokáže plynule přecházet mezi textovou a hlasovou komunikací.