Apple Intelligence má potenciál stát se stěžejním prvkem celého ekosystému Apple. Tento nový nástroj však nebude zaváděn jedním rychlým tahem. Společnost plánuje postupné rozšiřování funkcí a jazykové podpory v průběhu následujících měsíců, což umožní hladký přechod a testování na různých trzích.

Na začátku bude Apple Intelligence dostupná pouze v angličtině pro uživatele ve Spojených státech, a to s příchodem aktualizací iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS Sequoia 15.1. Apple plánuje dále rozšířit Apple Intelligence do lokalizovaných verzí angličtiny pro trhy jako Austrálie, Kanada, Nový Zéland, Jižní Afrika a Spojené království, a to již v prosinci tohoto roku.

Společnost se zároveň netají ambicemi přinést Apple Intelligence i na klíčové trhy v Evropské unii a Číně. Jednání s regulačními orgány v těchto regionech již probíhají, přičemž v EU je hlavní překážkou legislativa známá jako Digital Markets Act (DMA), která přináší přísnější pravidla pro velké technologické hráče. Zpočátku tak bude v EU Apple Intelligence omezen. Apple tak musí pečlivě balancovat mezi inovacemi a dodržováním předpisů.