Konec ledna znamená zprávy o výkonu společností v posledním kvartále roku předešlého a hlavně i celková čísla za předchozí rok. Svůj report už vydal i Apple, přináší řadu pro společnost pozitivních zpráv, a to včetně 11% nárůstu prodejů.

Jediným výrazným ztrátovým bodem byly pro společnost iPady. Ty jako jedny z mála zažily meziroční propad, 14%. IPhone mezi tím rostl meziročně 9%, na 1,5 bilionu korun či 65 miliard eur. Růst ještě podtrhují globální problémy s dostupností komponent, které zpět držely řadu dalších výrobců.

Tim Cook růst připisuje inovativnosti letošního lineupu, který přinesl i nové produkty, jako je AirTag či čistící hadřík. Také si váží podpory zákazníků napříč světem, kteří jeho společnosti věří.

Je známo, že Apple za nejsilnější kvartál vůbec vděčí úspěchu na největším trhu s mobily vůbec: Číně. Díky tamním prodejům se totiž společnost podle odhadů koncem roku stala vůbec největším výrobcem mobilních telefonů globálně.

Konec problémů se součástkami úspěch Apple neznačí, spíše je zpráva společnosti pro investory ohlášením, že se tyto trable budou týkat hlavně menších výrobců s menší pákou na výrobce problémových komponent. Jak bylo zmíněno, iPad zažil propad, zato Mac vzrostl o masivních 25 procent a ztrátu na tabletech doháněly i sektory doplňků, sluchátek či služeb.