Začátkem letošního roku Apple představil druhou generaci oblíbeného chytrého reproduktoru HomePod. Ten přinesl vylepšení v podobě zavedení nových schopností pro asistentku Siri nebo zvýšení kvality zvuku. Od té doby se spekulovalo o několika nových HomePodech, které by Apple mohl v následujících letech uvést. Mezi nimi byla i varianta s LCD obrazovkou. Dle čerstvých informací se na ní v Cupertinu aktivně pracuje a patně se nyní můžeme i podívat na její prototyp.

Uživatel platformy X vystupující pod jménem Kosutami, jenž je známým sběratelem prototypů nejrůznějších Apple zařízení, v sobotu ráno sdílel fotografie komponent, které patří HomePodu s dotykovou obrazovkou v horní části. Krátce nato pak sdílel fotografii HomePodu s LCD displejem jako takového – zdá se přitom být plně funkční.

Detailů je bohužel velmi málo. Zahraničnímu portálu 9to5Mac se povedlo ověřit pravost snímků se svými zdroji a dozvěděl se, že zařízení nese kódové označení B720 a nachází se v pokročilé fázi vývoje. Sám Kosutami také na X sdělil, že je připravovaný HomePod po designové stránce podobný spíš druhé generaci nežli té první z roku 2018.

Na obrazovce zařízení je otevřená aplikace s označením LcdUTest, kterou podle 9to5Mac používají inženýři k testování nového displeje. Server také poznamenal, že prvními aplikacemi určenými pro běžné spotřebitele a kompatibilními s LCD obrazovkou jsou Apple Music a Apple Podcasts. Nasvědčovat tomu má kód systému tvOS 17 – HomePod totiž využívá upravenou verzi tvOS, jež nemá uživatelské rozhraní.