Již mnohokrát se diskutovalo o tom, že společnost Apple hodlá v následujícím roce na trh uvést revoluční iPad Pro s obrazovkou podobnou notebookům. Displej chystaného tabletu má úhlopříčně měřit 14,1 palce, což poskytne dostatek prostoru všem, kteří jej ke své práci potřebují. Vhod by mohl přijít například grafickým designérům nebo střihačům.

Plány výrobce iPhonů ale nebyly vždy takové, jak jsme si mnozí na základě nejrůznějších poznatků mysleli. Zatímco poslední tvrzení dobře informovaných jedinců počítala s vydáním 14,1palcového iPadu Pro v následujícím roce, teď se dozvídáme, že měl Apple kdysi v plánu vydat tento masivní tablet už letos. Dokonce byl k jeho uvedení „blízko“. Napsal to renomovaný insider Mark Gurman v čerstvém vydání týdeníku Power On, kde pravidelně informuje o dění uvnitř nejhodnotnější společnosti světa.

Momentálně se ale situace zdá být jiná. Okolnosti nasvědčují tomu, že 14,1palcový iPad Pro, který měl nabídnout čip M3 Pro, bude nahrazen 13palcovým modelem, jenž má vystřídat aktuálně prodávaný iPad Pro 12,9". Katalog roku 2024 by tak měl nabídnout pouze iPady Pro 11" a 13", jejichž hlavní předností budou OLED panel a čip řady M3.

14,1palcový model, u něhož v současné době není jasné, zda se někdy objeví na trhu, byl Gurmanem poprvé zmiňován už v roce 2021, tehdy však jako termín vydání uváděl „někdy v následujících letech“. Od té doby se hovořilo o debutu v roce 2023 a později se spekulace točily kolem uvedení v roce 2024.