Technologický gigant Apple nedávno revidoval odhady výdrže baterií u svých nejnovějších iPhone modelů. Nové odhady společnosti Apple přichází v době, kdy se blíží nová pravidla EU pro hodnocení energetické efektivnosti a trvanlivosti baterií v mobilních telefonech. Podle nových údajů společnosti mají iPhony řady 15 schopnost zachovat 80 % své původní kapacity po 1 000 nabíjecích cyklech, což je značné zlepšení oproti původnímu odhadu 500 cyklů.

Zlepšení v odhadu výdrže baterie bylo odhaleno po dodatečném testování modelů iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro a 15 Pro Max. Společnost toto zlepšení připisuje neustálému zdokonalování součástek baterie a systému správy napájení iOS, přestože nebyly provedeny žádné konkrétní změny v hardwaru nebo softwaru.

Pro starší modely iPhonů, vydané před rokem 2023, zůstávají odhady výdrže na úrovni 500 nabíjecích cyklů, ale Apple zvažuje, zda aktualizovat i tyto odhady.

Aktualizace představují odpověď na nadcházející regulace EU, které požadují, aby chytré telefony a tablety udržely minimálně 80 % své kapacity po 800 nabíjecích cyklech od června 2025.

K dosažení nejlepší možné výdrže baterie technologický gigant doporučuje uživatelům udržovat jejich zařízení v optimálních teplotních podmínkách, konkrétně mezi 16 a 22 stupni Celsia, a vyvarovat se nabíjení nebo skladování telefonu v extrémně horkých prostředích.