To už je za krátkou dobu třetí zpráva o tom, že se nějaká aplikace inspirovala u TikToku. Po Redditu a Spotify u čínské sociální sítě „opisovali“ také vývojáři oficiální aplikace herní konzole Xbox. Larry „Major Nelson“ Hryb z Microsoftu představil na svém Twitteru chystaná vylepšení mobilní aplikace Xbox a jedním z nich je sekce video-trendů.

Uživatelé aplikace budou moci sledovat, komentovat a hodnotit videa sdílená ostatními hráči. Pozor, nejde jen o videa vašich přátel, ale o výběr populárních klipů od všech uživatelů. Prostě jako veřejný feed z TikToku. Zajímavé je také to, že místo celého videa je zobrazen jen výřez, který vyplňuje plochu displeje tak, abyste při sledování nemuseli telefon otáčet do vodorovné polohy. V horní části je ale tlačítko pro zobrazení celého videa ve formátu 16:9. Součástí je také popis, profil uživatele a ikonka hry, ze které bylo video pořízeno. 

Druhá novinka už se veřejně testuje (a to i v české aplikaci). Jedná se o veřejné adresy videí. Dosud bylo možné záznamy z hraní sdílet buďto v rámci aplikace, nebo je nahrát na sociální síť či web třetí strany. Od nynějška bude mít každé video veřejnou URL adresu a k přehrání tak nebude potřeba žádný speciální účet. Když někomu budete chtít poslat video ze hry, tak mu prostě jen nasdílíte jeho adresu a dotyčný si video přehraje na webu Xbox.com.