Reddit koupil aplikaci Dubsmash v prosinci minulého roku se záměrem integrovat nástroje na tvorbu videí do vlastní apky. Zároveň ale slíbil, že platforma Dubsmash bude fungovat i nadále. Tento slib platil zhruba rok. Dnes totiž Reddit vydal zprávu, že do 22. února provoz aplikace Dubsmash ukončí. To znamená, že apka zmizí z Google Play a App Store, a nebude ji možné ani používat. 

Dubsmash vznikl v roce 2014 a velmi rychle si získal oblibu desítek milionů uživatelů. Původně byl princip apky založen na nahrávání videí ke známým hláškám z filmů, memů nebo klipů k písničkám. Později k databázi zvuků přibyly nástroje na editaci videí, video-filtry a sociální prvky, které Dubsmash přiblížily více k TikToku

Tyto funkce se nyní přesunou do aplikace Reddit. Přímo v apce budete moci natáčet a stříhat videa. Kromě nástrojů pro úpravu rychlosti přehrávání, velikosti či orientaci videa a timeru budou mít uživatelé k dispozici také paletu filtrů a efektů, které dokáží rozpoznat nejen tváře lidí, ale i některých zvířat. Nechybí ani filtr s anténkou ve stylu maskota platformy Reddit, který je mimozemšťan Snoo. To je ale jen začátek. Brzy by se měl v aplikaci objevit i plnohodnotný editor videa. Přímo v Redditu budeme moci upravovat zvuk, přidávat do videa voiceovery, kresby nebo virtuální samolepky.  

Ambiciózní plán reaguje na nárůst popularity videí na platformě. Za rok 2021 Reddit zaznamenal 70% nárůst v počtu času stráveného sledováním videí a 30% navýšení počtu uživatelů, kteří na Redditu sledují videa. Jistě tomu přispěl i nový feed v apce pro iOS, kde Reddit servíruje uživatelům pelmel potenciálně zajímavých videí ze svých subredditů. Opět po vzoru TikToku.