Společnost Anthropic, významný hráč na poli generativní umělé inteligence s kapitálem 7,6 miliardy dolarů, rozšiřuje své služby o nový plán určený pro podniky a novou mobilní aplikaci pro iOS. Tyto novinky cílí na podniky v regulovaných sektorech, jako jsou zdravotnictví, finance a právo. Nový podnikový plán, pojmenovaný Team, zajišťuje zákazníkům přednostní přístup k nejnovějším modelům generativní AI z rodiny Claude 3, a to spolu s rozšířenými funkcemi pro správu uživatelů a administrativu.

Podle Scotta Whitea, produktového manažera společnosti Anthropic, byl plán Team zaveden jako odpověď na rostoucí poptávku podnikových klientů, kteří usilují o začlenění rozšířených AI schopností Claude do svých operací. Tento plán je navržen tak, aby vyhověl firmám všech velikostí a umožnil zaměstnancům využívat jazykové dovednosti modelu Claude v bezpečném prostředí.

Plán Team nabízí významně rozšířené možnosti využití na uživatele ve srovnání s individuálním plánem Pro a poskytuje klientům kontextové okno s kapacitou 200 000 tokenů, což odpovídá přibližně 150 000 slovům. Zákazníci dále získají všechny výhody plánu Pro, včetně brzkého přístupu k novinkám.

Nově plán Team zahrnuje také možnosti pro správu fakturace a uživatelů, a brzy přibudou funkce pro spolupráci. Ty zahrnují možnosti citací pro ověřování informací generovaných AI, integraci s databázemi kódů a systémy pro správu vztahů se zákazníky