Apple je na poli tabletů často považován za dominantního hráče, na kterého, minimálně softwarem, konkurence nedosáhne. I Android má ale na tomto poli své hráče a podle nejnovějších informací je nechce nechat na holičkách. Google se totiž podle všeho přizpůsobení tabletům chce více věnovat.

Rich Miner je jedním z původních zakladatelů Androidu, je podle jeho profilu na LinkedIn od března/marce zaměstnán v Google na pozici související s tablety. Právě účast takto historicky důležitého člověka na vývoji softwaru pro tablety je jedním z hlavních důvodů, proč o revitalizaci Androidu pro větší zařízení mluvíme.

Nejde ale jen o Minera, Google má už teď v betě Android 12L, aktualizaci specificky vylepšující používání na zařízeních s větší obrazovkou. Společnost navíc na vývoj systému pro tablety vytvořila nabídku pracovní pozice, která právě o větším zaměření na tablety mluví.

Důvodů Googlu může být několik. Jednak jde samozřejmě o naplnění závazků s partnery, kteří tablety s Androidem vyrábí, jednak se ale společnost může snažit vytvořit co nejpřívětivější systém pro svůj možný nadcházející ohebný telefon, o kterém mluví úniky už asi rok.

Na závěr ještě číslo. Ačkoli může být Apple vnímán na trhu s tablety jako alfa samec, úplně to tak není. Drží sice vedení, jeho 34 % ale dává velký prostor dalším výrobcům oslovit zákazníky.