Po dlouhém čekání je tady první vývojářská verze Androidu 14. Společnost Google představila svůj nový operační systém, který nabízí řadu nových funkcí a vylepšení. Tyto vychytávky jsou určeny primárně pro developery, kteří je budou moci otestovat a následně optimalizovat své aplikace pro nový operační systém.

Mezi nejdůležitější novinky patří nový design a vzhled, který bude více přívětivý a intuitivní. Dále bude možné lépe spravovat notifikace a řídit úlohy pomocí nového systému správy úloh. Nová funkce umožní rychleji a snáz odstraňovat nepotřebné notifikace a udržovat tak telefon v pořádku.

Android 14 také přináší vylepšení v oblasti bezpečnosti a soukromí. Bude možné nastavit více úrovní zabezpečení a umožnit přístup jen vybraným aplikacím ke konkrétním informacím. Tyto změny zajistí, že uživatelská data budou v bezpečí a chráněna před nechtěným přístupem.

Vývojáři, kteří se chtějí podívat na Android 14 Developer Preview 1, si jej mohou stáhnout pro své telefony na oficiálních stránkách společnosti Google.

Je důležité zdůraznit, že se jedná pouze o vývojářskou verzi a není určena pro běžného uživatele (potýkat byste se totiž mohli s řadou chyb a problémů se stabilitou). Doporučujeme proto počkat na verzi, která bude určena pro koncové uživatele a vyjde koncem září letošního roku.