Nová beta verze Androidu 14 nabízí mnoho vylepšení v oblasti přístupnosti, například nové funkce umožňující snadnější navigaci na obrazovce a zlepšenou čitelnost textu. Kromě toho obsahuje také nové bezpečnostní prvky, které mají chránit uživatele před škodlivým softwarem.

Novinář a expert na Android, Mishaal Rahman, upozornil na novou bezpečnostní funkci v operačním systému Android 14 ve svém tweetu. Zde odkazuje na svůj blogový příspěvek, ve kterém vysvětluje, jak může nová verze Androidu blokovat malware při čtení kódů 2FA. Některé nástroje, jako jsou například čtečky obrazovek, by totiž mohly umožnit neoprávněný přístup k citlivým informacím.

Služby pro usnadnění často využívají rozhraní API, která mohou být zneužita hackery stojícími za nechvalně známými malwary pro Android, jako jsou Nexus a Cerberus.

Stejná rozhraní API pro usnadnění, která jsou schopna předčítat zobrazený obsah, mohou také umožnit malwaru číst a krást dvoufaktorové ověřovací kódy. Tato metoda dokonce ohrozila bezpečné doručování kódu prostřednictvím aplikací, jako je Google Authenticator.