Americký úřad pro patenty a ochranné známky (USPTO) nedávno zveřejnil informaci, která vyvolala znepokojení mezi veřejností. Agentura přiznala, že kvůli chybě v jejich aplikaci pro programové rozhraní (API) došlo k úniku osobních dat. Tento incident má několikaletý rozsah a jeho důsledkem je, že poštovní adresy mnoha lidí byly nechráněně.

Vládní agentura, která spravuje a vyřizuje ochranné známky a patentové přihlášky, však informovala uživatele o tom, co se přesně stalo a jakým způsobem se pokusila problém napravit. Úniky se datovaly až od roku 2020, ale oprava nastala až v dubnu letošního roku.

V dopise uživatelům Americký úřad pro patenty a ochranné známky uvedl: ,,Když jsme objevili problém, zablokovali jsme přístup ke všem nekritickým API úřadu a odstranili jsme postižená data, dokud nebylo možné implementovat trvalé řešení.“

Americký úřad pro patenty a ochranné známky ujišťuje, že nemá k dispozici žádné důkazy o zneužití dat. Přesto však udává, že v důsledku incidentu byly odhaleny fyzické adresy více než 61 000 žadatelů o patent.