Dosud to trochu vypadalo, že AMD zapomnělo na uživatele starších grafických karet. Poslední aktualizace ovladačů byly totiž exkluzivní pro novou řadu a generace Radeon RX 6000 nedostala aktualizaci už déle než dva měsíce. Hlavní architekt herních řešení ve společnosti AMD, Frank Azor, však nyní ubezpečuje, že se na předešlé série karet nezanevřelo.

V příspěvku na Twitteru Azor uvádí, že AMD pracuje na nových ovladačích pro řadu Radeon RX 6000 a grafiky předešlých generací. Cílem je dostat tyto drivery mezi uživatele během příštích dvou týdnů, nicméně pokud by se náhodou opozdily, prý o tom budeme informováni. Na závěr děkuje uživatelům za trpělivost.

AMD se v poslední době intenzivně soustředilo na grafické karty Radeon RX 7900 XT a XTX. Jedním ze zaměření bylo zmírnění spotřeby při nečinnosti anebo nenáročných úlohách, jako je třeba sledování videí. I tak je ale nejasné, proč starší řady žádné aktualizace neobdržely, a to už z důvodu, že se AMD chlubilo svým pokrokem v oblasti vývoje softwaru (jak upozorňuje server Videocardz).