Den po celosvětovém uvedení grafické karty Nvidia GeForce RTX 4060 Ti jsme vás informovali o tom, že o ně podle zdrojů známého insidera Moore's Law Is Dead není zájem. Detaily tehdy pocházely od distributorů či dodavatelských řetězců. Nyní leaker přináší stejným způsobem další svědectví osob seznámených s děním, které přináší zprávy o tom, že se novince od AMD daří výrazně víc.

Ve stejný den, kdy byl vydán model RTX 4060 Ti, představil červený tým svou první mainstreamovou grafickou kartu označenou jako Radeon RX 7600, která se na tuzemském trhu prodává s cenovkou většinou lehce přesahující sedmitisícovou hranici. Přestože tedy nenabízí tak dobrý výkon jako RTX 4060 Ti, přitáhla více zájemců, a to nejspíš právě díky ceně.

Podle prvního zdroje YouTubera Moore's Law Is Dead zamířilo více kusů RTX 4060 Ti do Evropy, zatímco Radeon RX 7600 byla spíše distribuována do Severní Ameriky.

Co se pak týče prodejů jako takových, druhý zdroj naznačil, že prodejci jsou ochotni nakupovat Radeon RX 7600, nicméně v případě RTX 4060 Ti už je to jiný příběh. Třetí zdroj pak přichází s tím, že se RTX 4060 Ti skutečně prodává hůř než RTX 4080 (mnozí z vás si budou jistě pamatovat, že ta na tom byla s poptávkou neskutečně špatně), zatímco o Radeon RX 7600 jeví spotřebitelé daleko vyšší zájem.

Zdroj číslo čtyři pak nedává vůbec žádné naděje – vydání RTX 4060 Ti podle něj proběhlo ze všeho, co viděl, vůbec nejhůř. Americkému obchodu, kde pracuje, se povedlo celoplošně prodat pouze stovky jednotek, nikoliv tisíce, jak se očekávalo. To tedy představuje přibližně desetinu toho, kolik kusů bylo prodáno u dubnového modelu RTX 4070. Radeon RX 7600 mezitím hlásí v některých oblastech vyprodáno.

Pátý zdroj, jenž pochází z nejmenované partnerské společnosti Nvidie, která vyrábí své vlastní modely jejích grafických karet, vkládá větší naději do RTX 4060, na níž údajně „ve velkém vsadí“.

Jak už jsme zmínili, RTX 4060 Ti není prvním modelem, který čelí špatné poptávce, a tudíž se trochu zdá, že se Nvidia buď vůbec nedokáže poučit ze svých chyb, anebo jí to je prostě a jednoduše jedno. Zákazníkům se patrně daleko více zamlouvá cenová politika červeného týmu, byť jeho modely na Nvidii v řadě ohledů ztrácí.