Na konci druhého květnového týdne jsme psali o tom, že nový náročný procesor AMD Ryzen Threadripper 7000 by mohl nabídnout až 94 jader. Jednalo se ale o pouhé spekulace, protože AMD oficiálně nepotvrdilo, zda ve výrobě HEDT (High-End Desktop) procesorů bude vůbec pokračovat.

Tato informace se naštěstí mění, ředitel technologického marketingu společnosti, Robert Hallock, totiž v rozhovoru pro Forbes prohlásil, že se s Threadrippery nekončí.

„Je vůbec v plánech nový HEDT procesor?“ Této otázce Robert Hallock čelil. Pravděpodobné ale je, že detaily zatím prozrazovat nemůže, jelikož odpověděl: „Jediné, co mohu říct, je, že se Threadripper nikam nechystá.“ V rozhovoru s HotHardware ještě zmínil, že AMD další procesory připravuje.

Z informací, které zatím máme dostupné, víme, že by Threadrippery měly disponovat architekturou Zen 4. Bohužel neznáme kódové označení ani přibližné datum vydání, je tedy stále ještě spousta prostoru pro všelijaké spekulace.

Nutné je také zmínit, že AMD na svém vystoupení v rámci akce Computex 2022 představilo další specifikace procesorů Ryzen 7000. Tvůrcům obsahu by měly poskytnout o 31 % vyšší výkon než konkurenční Intel Core i9-12900KS. Procesor s označením Raphael by měl nabídnout až 16 jader a 32 vláken.

Rozhovor s Robertem Hallockem