Společnost AMD nikdy nepřiznala, zda má v úmyslu pokračovat ve vydávání svých HEDT (High-End Desktop) procesorů i nadále. Nedávné zvěsti však naznačují, že Threadripper nikam nemizí a ten nový, postavený na architektuře Zen 4, by mohl poskytnout až 96 jader.

Zdroje YouTubera Moore's Law Is Dead naznačují, že bychom se mohli dočkat nového Threadrippera s 96 jádry, což by byl poloviční nárůst oproti současné řadě. První ze zdrojů tvrdí, že půjde o Pro verzi a nabídne architekturu Zen 4. Ten druhý sice souhlasí s tvrzením o architektuře, ale prý si nemůže být jist tím, zda se skutečně jedná o Threadripper Pro.

Výše zmíněné informace naznačují, že nový Threadripper se nachází v technologickém plánu společnosti AMD. Moore's Law Is Dead jako obvykle poskytl citace svých zdrojů a vzhledem k přesnosti jeho úniků a spekulací je dost možné, že je to vše skutečně pravda.

„Zen 4 Threadripper Pro dorazí s 96 jádry. V tuto chvíli však dokážu pouze potvrdit verzi Pro,“ uvádí první zdroj. „Alespoň podle našich technických plánů Zen 4 Threadripper dorazí. Technicky si však nemůžu být jist, zda se jedná o Pro,“ tvrdí ten druhý.

Zatím nebylo odhaleno kódové označení ani datum vydání nového Threadripperu 7000. Program AMD je, co se Zen 4 týče, poměrně nabitý, chystají se desktopové a notebookové procesory Raphael, Phoenix a Dragon Range, měly by vyjít na konci letošního roku a na začátku roku 2023. Očekávat, že nový Threadripper vyjde v tomto rozmezí, je tedy poněkud naivní.