Globální vydání vlajkové lodě OnePlus 12 (obrázek výše) bude doplněno také o debut sub-vlajkového modelu OnePlus 12R, o kterém jsem před nedávnem psali zde. Telefon přistane do Evropy už 23. ledna s výkonným procesorem a možná až překvapivě velkou baterií, kterou navíc půjde rychle dobíjet. A nezklame ani designem.

OnePlus 12R se ukázal na uniklém oficiálním plakátu, který zveřejnil poměrně známý informátor Ishan Agarwal. Na první dojem se telefon velmi podobá svému výkonnějšímu bráškovi – na levém boku jeho zadní strany se i tentokrát nachází mírně vyvýšený kruhový kamerový modul s trochu odlišnou texturou, než má zbytek zad. Zařízení jako takové působí tence a elegantně, k dispozici patrně bude v černé a světle modré barevné variantě.

V Číně se OnePlus 12R bude prodávat jako OnePlus Ace 3 a pro tamní zákazníky má firma nachystanou také netradiční bronzovo-růžovou verzi, které výrobce přezdívá Mingsha Gold.

Přenos, během něhož se představí OnePlus 12R spolu s vyladěnějším OnePlus 12, proběhne 23. ledna 2024 v 15:00 zdejšího času.