Podle informací zpravodajského portálu Bloomberg plánuje internetový gigant Amazon najmout tým vývojářů umělé inteligence, kteří se budou věnovat vytvoření pokročilého vyhledávacího rozhraní podobného ChatGPT. Tuto zprávu přinesl zmíněný server poté, co si všiml pracovních nabídek zveřejněných na oficiálních stránkách společnosti.

Amazon ve své první pracovní nabídce uvádí: „Pracujeme na nové iniciativě zaměřené na umělou inteligenci (AI), která má za cíl přepracovat a znovu vynalézt způsob, jakým provádíme vyhledávání pomocí použití extrémně velkých a moderních technik hlubokého učení příští generace.“

Pro první pozici technického manažera, která vyžaduje minimálně sedmiletou zkušenost s přímým vedením vývojářských týmů, je poskytována mzda v rozmezí 119 000 až 231 400 amerických dolarů ročně. Druhá pracovní nabídka je pro pozici subdivizního vývojáře, která nabízí mzdu v rozmezí 134 500 až 261 500 dolarů ročně.

V současné době je většina vyhledávačů zaměřena na klíčová slova a algoritmy, které zpracovávají tyto slova a nabízejí výsledky. Amazon však chce posunout hranice a přinést nový způsob vyhledávání, který bude více interaktivní, intuitivní a doprovázený umělou inteligencí.