Včera to bylo přesně 25 let, co byla založena společnost Alienware. Podobně jako mnoho jiných technologických startupů začínala skromně – v garáži a se dvěma zaměstnanci. V roce 1996 zažívaly videohry boom, vyšel třeba Quake nebo Civilization II, ale na trhu stále nefiguroval výrobce, který by stavěl počítače hráčům na míru. Zakladatelé firmy objevili příslovečnou díru na trhu a začali stavět herní PC.

Přečtěte si také: Aurora: Netflix dal ruce pryč od apokalyptického thrilleru oscarové režisérky

Alienware je v tomto oboru průkopníkem, na hráče cílí nejen výkonem, ale i estetikou. Možná si vzpomenete na jejich počítačové šasi v podobě hlavy mimozemšťana, která obzvlášť vynikala mezi majoritou šedivých počítačových skříní. V roce 2006 Alienware pohltil gigant Dell a díky tomu se značka rozšířila na další trhy včetně toho českého.

Tisková zpráva připomíná i inovace z poslední doby, jako je první herní laptop s mechanickou klávesnicí Cherry MX nebo nová řada tenkých herních notebooků X-Series. Hlavní novinkou je ale představení inovované podoby desktopových počítačů Aurora. Nová, otevřená konstrukce umožňuje snadný upgrade komponent, zlepšuje proudění vzduchu, usnadňuje cable management a je méně hlučná. V porovnání s předchozím modelem je pouze nepatrně větší (o kolik přesně, to výrobce neuvádí), ale zato vnitřní objem se díky novému uspořádání komponent zvětšil o 50 %. „Výsledkem je efektivnější proudění vzduchu a snížený akustický profil.... To vše při 5% nárůstu grafického výkonu,“ uvádí tisková zpráva.

Nová generace Aurory je o 16 % tišší než její předchůdce, respektive o 9 % tišší při náročných úlohách a o 15 % při přetaktování. Samozřejmě ale dost záleží na konkrétní konfiguraci. Základní sestava nabízí dva 120mm ventilátory (jeden vepředu, druhý vzadu) a další dva si můžete přidat v konfigurátoru. Také je možné zvolit průhledný panel a základní desku se systémem AlienFX, který vnitřek počítače rozzáří až v osmi světelných zónách.

Pokud jde o barvy samotné šasi, tak si budeme moci vybrat mezi odstíny Lunar Light a Dark Side of the Moon, neboli česky černá a bílá. Rozměry, konfigurace, ani cena v tuto chvíli nejsou k dispozici. Na oficiálních stránkách výrobce je stále nabízen starý model.